Taapero lukitsi äitinsä iPhonen 48 vuodeksi – sama voi käydä sinulle

Digi · Tim Isokivi

Monet vanhemmat antavat lastensa pelata silloin tällöin omalla älypuhelimellaan. Eräs kiinalainen äiti sai kuitenkin huomata, että iPhonensa luovuttamisessa lapsen käsiin voi piillä yllättävä riski.

Shanghaissa asuvan naisen kaksivuotias poika oli South China Morning Post -lehden mukaan syöttänyt iPhoneen toistuvasti väärän pääsykoodin. Äidin saapuessa kotiin hän huomasi sen olevan lukittu 25 miljoonaksi sekunniksi, eli 48 vuodeksi.

Paikallisen Apple Storen työntekijä kertoo nähneensä iPhoneja, jotka oli lukittu yli 80 vuodeksi. Naisen kohdalla ainoa keino voida käyttää puhelinta oli kaikkien tallennettujen tietojen poistamiseen johtava tehdasasetusten palauttaminen.

iPhone lukkiutuu sitä pidemmäksi ajaksi, mitä useamman kerran väärä pääsykoodi syötetään siihen. Laitteen käyttäjiä suositellaankin ottavan iPhonesta säännöllisesti varmuuskopio. Tällä tavoin tietojen häviämisen mahdollisessa hätätilanteessa voi ehkäistä.