Taivaalta satoi kultaa Siperiassa – arvo satoja miljoonia euroja!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kullan sataminen taivaalta kuulostaa satumaiselta fiktiolta, mutta Siperiassa se on muuttunut täydeksi todeksi. Siellä nimittäin satoi taivaalta peräti yli 300 miljoonan euron edestä kultaa sekä platinaa ja timantteja. Hämmästyttävä tilanne sai alkunsa lentokoneen jouduttua ongelmiin.

Kaivosyhtiön omaisuutta Jakutiasta Krasnojarskiin kuljettaneen AN-12 -lentokoneen rahtina oli kultaa, platinaa ja timantteja, kun sen poikkeuksellisen painavan rahdin kiinnitykset pettivät yllättäen lentokoneen jyrkässä nousussa.

Irti päässyt rahtikontti puhkaisi reiän lentokoneen ulkokuoreen ja valtaosa rahdista putosi maahan. Tämän seurauksena Jakutian lentokentän ympäristöön satoi kultaa. Rahtitilan ovi putosi sekin maahan autokaupan pihamaalle noin 20 kilometrin päähän lentokentästä.

Lentokone teki hätälaskun Muganin lentokentälle, kun rahdin ongelmat huomattiin, The Siberian Times uutisoi. Poliisi eristi lentokentän alueen aarteiden etsimistä varten. Turman syystä tai siihen mahdollisesti liittyvästä rikoksesta ei ole vielä tietoa. Rahdin kiinnittäneet henkilöt on pidätetty.