Kanye West menetti arvokkaan tavaramerkkinsä? Oikeuskiista kiinalaisyhtiön kanssa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanye Westin Yeezy-vaatemerkin tuotteet ovat menneet faneille kuin kuumille kiville. Nyt Yeezyn tulevaisuus saattaa kuitenkin olla vaarassa tavaramerkkikiistan vuoksi.

Kanyen yhtiö on käyttänyt Yeezy-nimeä vuodesta 2013 lähtien. Vuodesta 2017 lähtien tavaramerkki kuitenkin koski ainoastaan kenkiä eikä muita vaatekappaleita. Kiinalaisyhtiö Fujian Baby Network Technology Co tarttui nopeasti tilaisuuteen ja omi Yeezy Boost -tavaramerkin omille tuotteilleen.

TMZ uutisoi räppärin yhtiön yrittäneen sittemmin hankkia Yeezy-tavaramerkkiä vaatemallistolleen. Heille kuitenkin selvisi, että nimi on jo kiinalaisyhtiön käytössä.

Kanye saa käyttää Yeezy-nimeä jatkossakin Adidaksen kanssa yhteistyössä tuotettavassa suositussa kenkämallistossaan. Tähden tarkoituksena oli kuitenkin laajentaa Yeezy-brändiä myös muihin vaatekappaleisiin.