Keittiöön viihtyvyyttä ja tyyliä – tästä sisustusvinkit haltuun

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Keittiö on monen kodin sydän, jossa nautitaan maittavasta ruoasta ja erinomaisesta seurasta. Perheet ja pariskunnat kokoontuvat yleensä keittiönpöydän ääreen keskustelemaan päiviensä tapahtumista. Nyt on vinkattu asioita, joilla keittiöstä saa viihtyisämmän.

Keittiöön tulee elävyyttä värikkään ja kauniin maton avulla. Kaappien lisäksi seinille kannattaa ripustaa avohyllyjä, joilla säilyttää eniten käytettyjä keittiövarusteita, ruoka-aineita tai koriste-esineitä. Jääkaappiin kannattaa myös panostaa, sillä uudet kylmäsäilytystilat on varustettu esimerkiksi kahvi- tai jääpalakoneella.

Keittiöön kannattaa myös panna kasveja joko amppeliin roikkumaan tai ikkunalaudalle ja hyllyille tunnelmaa tuomaan. Mikäli keittiössä on saareke, kannattaa kiinnittää erityishuomiota sen ääreen pantaville tuoleille. Entäpä valaistus? Keittiön valaistuksen tulee olla kirkas, mutta lampun ulkonäkö voi olla tavallista valaisinta kekseliäämpi.

Kaapistojen ulkonäköä on helppo muokata vetimien avulla. Keittiöön saa puolestaan lisäsäilytystilaa siirreltävien säilytyskärryjen avulla. Muovisten leikkuulautojen sijaan kannattaa satsata esillä oleviin puisiin ja marmorisiin alustoihin, PureWow vinkkaa.