Itä-Euroopassa satoi oranssia lunta – kuvat ihmetyttävät netissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia itäeurooppalaisista maista, joissa on satanut viime päivinä oranssia lunta. Meteorologit kertovat värin johtuvan Saharan autiomaassa riehuvista myrskyistä.

BBC kertoo Venäjällä, Bulgariassa, Ukrainassa, Romaniassa ja Moldovassa sataneen oranssinväristä lunta. Noin viiden vuoden välein toistuva ilmiö on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen voimakas. Ihmiset ovat valittaneet oranssisävytteisen lumen ja hiekan sekoituksen tuntuvan jopa suussa ja hampaiden välissä.

Laskettelijat ovat julkaisseet nettiin kuvia oranssiksi värjäytyneistä rinteistä. Saharan autiomaan voimakkaan punertava hiekka on kulkeutunut Itä-Eurooppaan saakka, ja sekoittunut matkan varrella sadeveteen ja kiteytynyt osittain myös lumeksi.