Kiviasiantuntija: ”Ametisti poistaa stressiä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaaleanvioletista tummanviolettiin loistava korukivi ametisti on muinaiskreikkalaisten uskomusten mukaan suojellut omistajaansa päihtymykseltä. Nykyisin kristallihoitoihin uskovat ihmiset hyödyntävät kaunista kiveä stressinhallinnassa.

Osa ihmisistä uskoo erilaisten kivimateriaalien hoitaviin ominaisuuksiin. Mikäli tuntee itsensä stressaantuneeksi ja rauhattomaksi, kannattaa koti varustaa ametistikivellä. Energy Muse -nimisen yhtiön perustaja Heather Askinosie kuvailee ametistin toimivan rauhoittavien lääkkeiden tavoin, PureWow raportoi.

Korukivien hyödyntäminen hyvinvoinnissa voi kuulostaa hörhöpuheelta, mutta monet julkisuuden henkilöt ovat käyttäneet erilaisia kristalleja eloa tukemassa. Mikäli kaunis ametistikoru tai samaisesta kivestä valmistettu koriste-esine saa uskomaan voivansa sen avulla paremmin, niin miksi sitä ei kokeilisi oman mielensä rauhoittajana?