Nämä vaikuttavat seksuaalisiin kykyihin – voivat kadota monesta syystä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksillä on paljon positiivisia vaikutuksia ihmisten onnellisuuteen. Yleisen onnellisuuden lisäksi säännöllinen seksi parantaa myös parisuhdetta, vastustuskykyä ja sen myötä terveyttäkin. Monista hyvistä vaikutuksista huolimatta kaikki eivät välttämättä tunne aina halua harrastaa seksiä.

Libido voi kadota melko äkillisesti, ja Daily Mail -sivuston mukaan noin puolet naisista kokevat jossain kohtaa elämäänsä, että heidän seksihalunsa ovat kadonneet. Seksihalut vaihtelevat ihmisten kesken, mutta mikäli alhainen libido alkaa vaikuttamaan parisuhteeseen, seksihalut ovat todennäköisesti kateissa.

Yleisimpiä syitä seksihalujen katoamiseen ovat:

1. Parisuhdeongelmat

2. Erektio-ongelmat ja vaginan kuivuus

3. Stressi, ahdistus ja masennus

4. Vaihdevuodet

5. Raskaus ja imetys

6. Lääkitys

7. Alkoholi ja huumeet