Jari Sillanpää hankki suuren määrän huumeita – tarjosi myös kavereilleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauantaina Helsinki-Vantaan lentokentällä huumerikoksesta epäiltynä pidätetty laulaja Jari Sillanpää on päässyt vapaaksi poliisivankilasta kuulustelujen jälkeen. Hän selvisi kuin ihmeen kaupalla thaimaalaisen vankilan kauhuilta, koska hänellä oli huumeita mukanaan.

Nyt laulaja ja hänen asianajajansa ovat vahvistaneet tiedot pidätyksestä, mutta kiistäneet, että Sillanpäätä epäiltäisiin osallisuudesta huumeverkostoon. Asianajajan mukaan Sillanpäätä epäillään huumausaineen hankkimisesta omaan käyttöön. Samalla hän kuitenkin paljasti, että laulaja on hankkinut vuodesta 2014 lähtien peräti 110 grammaa metamfetamiinia sekä omaan käyttöön että muille tarjottavaksi.

– Sillanpää on esitutkinnassa myöntänyt hankkineensa metamfetamiinia sekä omaa käyttöään varten että juhlissa tarjottavaksi satunnaisesti pieniä noin 1-10 g:n eriä vuosina 2014-2017. Hankitun huumausaineen yhteismäärä näinä vuosina on ollut noin 110 grammaa, asianajaja Juha Räihä kertoi.

Asianajajan mukaan hankitut määrät ovat olleet niin suuria, että epälty rikosnimike on huumausaineen käyttörikoksen sijaan huumausainerikos.