Näin muurahaiset rakentavat pesän – 25 päivää tiivistettiin minuuttiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seinälle ripustettu ja valaistu muurahaisfarmi muuttuu pienten hyönteisten tunneliverkostoksi 25 päivässä. Ant Life on kuvannut muurahaisten uurastamisesta videon ja julkaissut sen Youtubessa. Muurahaisten pesä on kuin elävä taideteos.

Videolla nähdään, kuinka ahkerat hyönteiset muuttavat 61 x 180 senttimetrin kokoisen alueen omaksi metropolikseen. Muurahaiset kaivavat tunneleita ja väyliä lasin välissä olevaan maaperään muodostaen kauniin verkoston yhdyskunnalleen. Taustalla värikkäänä loistavat valot tekevät muurahaispesästä avaruusmaisen.

Muurahasten 25 päivää kestänyt työrupeama on tiivistetty yhteen minuuttiin. Muurahaisilla on tarkka kastijärjestelmä, jossa tavalliset naaraat tekevät kaikki yhdyskunnan työt. Koiraiden ainoa tehtävä on kuningatarmuurahaisen hedelmöittäminen.