Twilight-näyttelijä tekee romuelektroniikasta kultaa – tuottoisa bisnes!

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

29-vuotias näyttelijä Nikki Reed tunnetaan erityisesti hänen roolistaan Twilight-elokuvasarjassa. Nainen on näyttelijän työn lisäksi yrittäjä. Hänellä on kestävää kehitystä ja ympäristön säästämistä tukeva lifestyle-merkki ja verkkokauppa Bayou With Love, joka myy sisustustuotteita, vaatteita ja nyt myös koruja.

Nikki Reed on aloittanut yhteistyön tietotekniikkaa ja etenkin kannettavia tietokoneita valmistavan Dell-yrityksen kanssa. Dell lähestyi Reediä idealla, jossa rikkinäisten tietokoneiden osista saatavista metalleista valmistettaisiin koruja. Nainen innostui ajatuksesta heti, ja nyt ensimmäiset korut ovat Bayou With Love -verkkosivulla myynnissä.

USA Today -sivuston mukaan miljoonasta kierrätetystä puhelimesta saadaan yli 15.000 kiloa kuparia, 350 kiloa hopeaa, 34 kiloa kultaa ja 15 kiloa palladiumia. Myös tietokoneista irtoava metallien määrä on suuri, mutta vain harva ymmärtää kierrättää kannettavia tietokoneitaan. Valitettavan usein tietokoneet päätyvät kaatopaikoille.

Dell rohkaisee ihmisiä kierrättämään tietokoneet ja kaikki vanhat elektroniikat, koska niistä voidaan valmistaa monia uusia tuotteita. Uusimmassa Bayou With Love -yhteistyössä vanhasta elektroniikasta sulatetaan kupari, kulta ja hopea, jotka muutetaan kauniiksi koruiksi.

TODAY IS THE DAY! I am THRILLED to share with all of you one of the most exciting collaborations I’ve been a part of. Over a year ago, @Dell approached me with the idea of making something beautiful from what is traditionally considered waste. Their environmental partners had developed a process for extracting gold from old computer motherboards in the U.S. that was 99% more environmentally friendly than mining gold from the earth. At the same time, I was working to launch @bayouwithlove out of a desire to create and support sustainable items that matched my lifestyle. Match made in heaven! Today we’re revealing The Circular Collection by @BayouwithLove and @Dell, a new 14-18 carat gold jewelry collection made in the US and sourced from gold recovered from Dell’s recycling programs. This is so exciting because we’re bringing together technology and sustainable fashion and bringing people closer to an issue that plagues all of us who use technology in our everyday lives. Demand for tech gadgets continues to climb YET only 12.5 percent of electronics are recycled. Valuable resources that can be recycled and upcycled are going to waste. Americans are throwing out phones containing over $60 MILLION in gold and/or silver EVERY YEAR!!! That’s crazy!!!! Our new collection is available at Bayouwithlove.com and to support responsible recycling and learn about Dell’s process for extracting gold and putting it back into their own products, visit dell.com/gold. #DellxBayouWithLove #CES2018 #Legacyofgood

A post shared by Nikki Reed (@nikkireed) on