Twilight-näyttelijä tekee romuelektroniikasta kultaa – tuottoisa bisnes!

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

29-vuotias näyttelijä Nikki Reed tunnetaan erityisesti hänen roolistaan Twilight-elokuvasarjassa. Nainen on näyttelijän työn lisäksi yrittäjä. Hänellä on kestävää kehitystä ja ympäristön säästämistä tukeva lifestyle-merkki ja verkkokauppa Bayou With Love, joka myy sisustustuotteita, vaatteita ja nyt myös koruja.

Nikki Reed on aloittanut yhteistyön tietotekniikkaa ja etenkin kannettavia tietokoneita valmistavan Dell-yrityksen kanssa. Dell lähestyi Reediä idealla, jossa rikkinäisten tietokoneiden osista saatavista metalleista valmistettaisiin koruja. Nainen innostui ajatuksesta heti, ja nyt ensimmäiset korut ovat Bayou With Love -verkkosivulla myynnissä.

USA Today -sivuston mukaan miljoonasta kierrätetystä puhelimesta saadaan yli 15.000 kiloa kuparia, 350 kiloa hopeaa, 34 kiloa kultaa ja 15 kiloa palladiumia. Myös tietokoneista irtoava metallien määrä on suuri, mutta vain harva ymmärtää kierrättää kannettavia tietokoneitaan. Valitettavan usein tietokoneet päätyvät kaatopaikoille.

Dell rohkaisee ihmisiä kierrättämään tietokoneet ja kaikki vanhat elektroniikat, koska niistä voidaan valmistaa monia uusia tuotteita. Uusimmassa Bayou With Love -yhteistyössä vanhasta elektroniikasta sulatetaan kupari, kulta ja hopea, jotka muutetaan kauniiksi koruiksi.

https://www.instagram.com/p/BdvOsDRAH8E/?taken-by=nikkireed