Parisuhdeterapeutti: Näin voit antaa pettämisen anteeksi – jos haluat

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Naiset ja miehet pettävät kumppaneitaan keskimäärin yhtä paljon. Uskottomuuden selviäminen ja petetyksi tuleminen ovat syitä monien parisuhteiden ja avioliittojen päättymiseen. Nyt Elite Daily -sivusto on kertonut parisuhdeterapeuttien antamat neuvot, joiden avulla pariskunta voi pystyä pääsemään uskottomuudesta yli ja jatkamaan parisuhdetta.

1. Hyväksy tilanne

Tapahtumien hyväksyminen ei ole helppoa, mutta se on kuitenkin tarpeellista ennen anteeksi antamista. Petetyksi tullut tarvitsee myös omaa aikaa surra toisen uskottomuutta.

2. Olkaa toisillenne rehellisiä

Päästäkseen uskottomuudesta eteen päin pariskunnan kummankin osapuolen tulee olla kipeän rehellisiä toisilleen ja keskustella avoimesti siitä, mikä pettämiseen johti ja miltä se kummastakin jälkeen päin tuntui. Yleensä petetyksi tulleen täytyy saada kuulla pettämisen ajankohta ja muita tarkempia tietoja pystyäkseen prosessoimaan tapahtumia.

3. Tarkastelkaa parisuhdettanne

Miettikää missä parisuhde alkoi menemään väärille raiteille. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kumppanin uskottomuus ei koskaan ole petetyksi tulleen syytä.

4. Astu toisen saapaisiin

Ajattele kumppaniasi ja mieti onko hän sellainen ihminen, jolle pystyt antamaan uskottomuuden anteeksi. Mieti asiaa myös kumppanisi näkökulmasta ja pohdi, onko uskottomuus syy eroon vai vain pieni mutka teidän koko loppuelämänne kestävässä liitossa.

5. Ota oma aikasi

Täydellinen anteeksi antaminen voi ottaa jopa kuukausia tai vuosia ennen kuin toiseen pystyy jälleen täysin luottamaan.