Airbnb laajensi palveluaan – liikuntarajoitteisille omat filtterit

Matkailu · Terhi Piiroinen

Majoituspalveluita tarjoava Airbnb-sivusto on ottanut käyttöön uuden ominaisuuden, jossa liikuntarajoitteiset voivat valita majoituspaikkansa helpommin. Lomapaikkaansa vuokraavat majoittajat voivat puolestaan merkitä hallinnoimansa tilan esteettömyysmerkinnällä.

Airbnb-palvelussa on voinut aiemmin etsiä majoituspaikkoja, joissa pääsee liikkumaan myös pyörätuoleilla. Nyt ominaisuus on liitetty hakufilttereihin, mikä tekee sopivien kohtieden selaamisesta entistäkin helpompaa. Esteetöntä majoituspaikkaa tarvitsevat ihmiset otetaan paremmin huomioon uuden ominaisuuden avulla.

Uudet filtterit listaavat muun muassa sen, onko talossa hissiä, leveät oviaukot, korkea sänky ja invaparkki. Airbnb on kymmenen vuotta sitten perustettu majoituspalveluita välittävä sivusto. Sivustolla on neljä miljoonaa vuokrattavaa kohdetta yli 190 maassa ja 65.000 kaupungissa.