Magnesium auttaa masennukseen – jopa paremmin kuin reseptilääkkeet

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Masennukseen on olemassa paljon lääkkeitä ja hoitokeinoja. Myös liikunnan ja seksin on todettu lieventävän masennuksen oireita. Uuden tutkimuksen mukaan myös magnesium toimii lääkkeenä masennukseen jopa paremmin kuin itse masennuslääkkeet.

Men’s Health -sivusto kertoo Vermontin yliopistossa suoritetusta tutkimuksesta, joka tehtiin 126 masennukseen sairastuneella aikuisella. Aikuiset sairastivat joko lievää tai keskivaikeaa masennusta. Osalle koehenkilöistä annettiin päivittäin 248 milligrammaa magnesiumia kuuden viikon ajan, ja osa sai samaan aikaan lumelääkettä.

Kuuden viikon jälkeen huomattiin, että magnesiumia päivittäin saaneissa potilaissa nähtiin huomattavia parannuksia heidän lähtötilanteeseensa verrattuna. Potilaissa näkyi selvä ero jo kahden ensimmäisen viikon aikana, jolloin masennuksen ja ahdistuksen oireet olivat lieventyneet huomattavasti.

Tutkijat eivät ole vielä selvittäneet miksi magnesium toimii niin hyvin masennuksen hoidossa, mutta he uskovat, että magnesiumin mineraalit vaikuttavat mielentilan säätelyssä ja tasapainottamisessa. Magnesium alentaa kehossa myös tulehdustilaa, joka on merkittävässä roolissa masennuksen syntymisessä.