SFC: YouTube-joukkoampujan motiivina vegaanivideoiden sensurointi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään miten YouTube-yhtiön päämajassa Kaliforniassa tapahtui viime yönä Suomen aikaa joukkoampuminen. Naispuolinen tekijä iski YouTuben päämajan pihamaalla sijaitsevaan kahvilaan ja ryhtyi ampumaan ihmisiä käsiaseilla.

Ja aiemmin selvisi, että tekijä on tunnistettu Nasim Aghdamiksi, joka ampui itsensä tekonsa päätteeksi. Nyt Nyt San Francisco Chronicle kertoo, että iskun motiiviksi olisi paljastumassa Aghdamin olettama vegaanivideoidensa sensurointi YouTuben videopalvelusta. Lehden mukaan siihen viittaisivat naisen omilla verkkosivuillaan tekemät päivitykset. Poliisi ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut motiivia.

Aghdam oli julkaissut YouTubessa vegaaniaiheisia videoita, mutta myös videoita kuntoilusta sekä musiikkivideoiden parodiaversioita. YouTube oli kuitenkin poistanut hänen käyttäjäprofiilinsa toistuvien sääntörikkomusten johdosta.

Ampuja ehti osua kolmeen ihmiseen, jotka saivat vakavia vammoja, mutta ovat ainakin vielä toistaiseksi hengissä. Yksi uhreista, 36-vuotias mies, on sairaalassa kriittisessä tilassa. Neljäs ihminen loukkaantui lievästi ampumista seuranneessa väentungoksessa.