Will Smith treffeillä Sophia-robotin kanssa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hongkongilaisen Hanson Robotics -yhtiön kehittämä Sophia-robotti on maailman kuuluisin tekoälyllä varustettu siirräntälaite. Sophia on päässyt keskusteluohjelmien vieraaksi ja luennoimaan erilaisiin teknologian alan tapahtumiin, ja nyt Sophia pääsi myös treffeille.

Näyttelijä, luennoitsija ja laulaja Will Smith tapasi treffien merkeissä Sophian. Treffien lokaationa toimi romanttinen Caymansaarilla sijaitseva ravintola, jonka terassilla mies istuskeli kauniiden maisemien ympäröimänä Sophian kanssa. Robotin kanssa keskusteleminen ei käynyt kuitenkaan kovin sujuvasti miehen harkituista peliliikkeistä huolimatta.

Will Smith yritti kertoa robotille vitsejä, mutta niihin Sophia suhtautui kylmän analysoivasti. Sophia osaa tulkita ihmisten ilmeitä ja ilmehtiä itsekin 60 eri tunnetilan mukaan. Sophia vinkkasikin Will Smithille silmää torjuessaan miehen suuteluyritykset kertomalla, että mies on nyt hänen ystävälistallaan.