Oikea parisuhdekemia on onnistuneen liiton avain

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tunteita ei voi säädellä, tuottaa väkisin tai estää. Rakastuminen on periaatteessa vain joukko monimutkaisia kemiallisia kehon reaktioita, jotka tekevät olon yltiöonnelliseksi ja kiinnittää toiseen ihmiseen. Toisen ihmisen kanssa on tunnettava oikeanlaista kemiaa, jotta suhde voi onnistua.

Monet parisuhteet voivat näyttää toimivilta ja järkeviltä, mutta mikäli niissä ei ole aitoa kemiaa, ei suhde tuota osapuolille tarpeeksi onnellisuutta. Kun toisesta ihmisestä kiinnostuu aidosti, hänestä tavallaan hullaantuu, eikä tunnetta pysty selittämään. Ihastuminen vain tapahtuu, Popsugar muistuttaa.

Kaikki suhteet ovat alussa viriilejä ja villejä, mutta parisuhteen paras aika koittaa vasta vuosien jälkeen. Silloin kumppanukset ovat aidosti sitoutuneet yhteen. He eivät pysty kuvitella elämäänsä ilman omaa rakasta ja rakkaus on syventynyt luottamukseksi ja yhteenkuuluvuudeksi. Mikäli suhteessa ei ole kemiaa, saattaa alkuhuuman jälkeen rutiinit muuttua tasapaksuiksi. Kipinöinnin tulisi jatkua vuosienkin jälkeen.

Kemia on enemmän kuin fyysistä vetovoimaa. Sen ansiosta koko suhde tuntuu kokonaisvaltaisesti tyydyttävämmältä ja siltä, että elää elämäänsä oikean kumppanin kanssa. Älä suotta tyydy ihmiseen, joka ainoastaan on lähelläsi. Läheisyydestä voi myös nauttia siten, että korvia kuumottaa ja perhoset lentelevät vatsanpohjassa.