Tunnistatko nämä merkit kumppanissasi? Jätä hänet kun vielä voit

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhdeterapeutit ovat nyt listanneet yhdeksän asiaa, joita ei tulisi koskaan suvaita parisuhteessa. Mikäli kumppani on itsekeskeinen, eikä suostu keskustelemaan oman rakkaansa kanssa, voi tiedossa olla suurempia ongelmia. Karkuun kannattaa lähteä viimeistään siinä vaiheessa, kun hän pettää, pihtaa, kärsii riippuvuuksista tai vakavista mielenterveysongelmista ja salailee asioita.

Avioliittoon astuminen tarkoittaa periaatteessa sitoutumista koko loppuelämän ajaksi. Toki avioituminen ja eroaminen on nykyisin ammoisia aikoja helpompaa, mutta silti on sopivaa tarkastella kumppania hieman tarkemmalla seulalla ennen häiden järjestämistä. Parisuhteessa ei saa koskaan olla toisen ihmisen aliarvioimista tai kontrolloimista.

Myös kaikenlainen satuttaminen on ehdottomasti kiellettyä. Loppuelämän kumppaniksi ei sovi ihminen, joka jättää mielitiettynsä aina kakkossijalle elämässään. Riippuvuuden puolestaan hankaloittavat tavallista arkea ja kuormittavat sekä niistä kärsivän, että niiden kanssa päivittäin elävän hyvinvointia. Seksi on olennainen osa parisuhdetta, ja sen puuttuminen voi olla myös oire isommista ongelmista, kuten salasuhteesta. Parisuhdetta kannattaa arvioida kokonaisuutena ja kaikki varoitusmerkit on hyvä ottaa tosissaan.

Lähde: Huffington Post