Brittiläinen kauppaketju lopettaa palmuöljyn käytön

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Brittiläinen supermarketketju Iceland Foods aikoo olla ensimmäinen suurempi kauppaketju, joka lopettaa palmuöljyn käytön kaikissa yrityksen valmistamissa tuotteissa. Sama supermarket lupasi aiemmin lopettaa muovin käyttämisen yhtiön tuotteiden pakkausmateriaalina.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva Iceland-supermarket on päättänyt lopettaa tämän vuoden loppuun mennessä palmuöljyn käyttämisen ruokatuotteissaan. Kyseessä on ensimmäinen brittiläinen ruokakauppa, joka haluaa toiminnallaan pelastaa sademetsiä ja niiden eläimistöä. Esimerkiksi orankien määrä on puolittunut kuluneen 15 vuoden aikana sademetsien tuhoamisen takia.

Palmuöljyä käytetään ruoka-aineiden lisäksi yli puolesta supermarketeissa myytävistä tuotteista. Kuluttajat voivat vaikuttaa valinnoillaan ympäristön hyvinvointiin. Iceland Foods tiedotti aiemmin, että poistaa kaikki muovista valmistetut materiaalit pakkauksistaan. Yhtiön tavoitteena on pakata omaa tuotemerkkiä kantavat tuotteet ekologisempiin pakkausmateriaaleihin.