Kymmenen uhrausta parisuhteessa – rakkauden tähden on osattava joustaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisiaan rakastavat ihmiset saattavat muodostaa koko loppuelämän kestävän parisuhteen, jossa vakiintumisen myötä tulee eteen uudenlaisia tilanteita. Saman katon alle muuttaminen tarkoittaa muutoksia moniin arkipäiväisiin asioihin, kuten jääkaapin sisältöön ja television kanavavalintaan.

Pitkässä parisuhteessa tavat vakiintuvat ajan kuluessa ja toisesta ihmisestä tulee olennainen osa omaa elämää. Yhdessäoloon totutellessa joutuu kuitenkin luopumaan monista henkilökohtaisista asioista ja tavoista. Pitkässä liitossa jaetaan sipsit ja karkit sekä annetaan viimeinen vanukas omalle kullalle.

Parisuhde tarkoittaa myös uusiin nukkumisjärjestelyihin tottumista, kun viereen änkeää ihana rakas. Aluksi yhdessä nukkuminen saattaa tarkoittaa unettomia öitä kuorsauksesta kärsien, peitosta tapellen tai omasta tilasta vääntäen. Kompromisseja tehdään myös televisiotarjonnan suhteen, kun itse ei saa aina päättää katsottavaa kanavaa.

Vaikka molemmilla parisuhteen osapuolilla tulee olla oma elämänsä, on kumppaneiden osattava ottaa toinen huomioon. Parisuhteessa tehdään asioita myös kumppanin, eikä vaan oman edun tähden. Muiden ihmisten kanssa flirttaileminen on hyvä jättää minimiin, kuten seksiviestien lähettäminen parisuhteen ulkopuolisille henkilöille.

Samalla, kun sitoutuu toiseen ihmiseen, sitoutuu myös kertomaan omista menoistaan ja tuloistaan, eli sinkkuelämän vapaus loppuu. Yhteisen tulevaisuuden jakaminen tarkoittaa myös yhteisen talouden jakamista, Femail First muistuttaa. Lisäksi seksielämä muuttuu, mutta yleensä vilkkaampaan suuntaan. Parisuhteessa nimittäin voi saada lempeä päivittäin, joten tällöin joutuu luopumaan huuman kaipuustaan.