Nainen kyllästyi peittelemään vitiligoaan – lopetti meikkaamisen täysin

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vitiligo on harmiton sairaus eikä se vaikuta henkilön jaksamiseen tai yleiseen terveyteen, mutta se muuttaa kuitenkin ihmisen ulkonäköä melko radikaalisti. Vitiligon myötä henkilön ihosta katoaa vähitellen pigmenttiä, minkä vuoksi näkyviin tulee valkoisia laikkuja ympäri kehoa.

Marylandissa asuva 21-vuotias Mariah Perkins käytti kuukausittain satoja dollareita meikkeihin pystyäkseen peittämään kasvoissa näkyvät laikut. Perkins meikkasi yläasteella ja jatkoi vitiligon peittämistä myös yliopistossa jopa nukkumalla meikkivoide kasvoillaan. Eräänä päivänä hän kuitenkin kyllästyi ihonsa peittämiseen ja päätti lopettaa meikkaamisen kokonaan.

Mariah sai yllättyä iloisesti siitä miten paljon hän sai rehellisyytensä ja rohkeutensa vuoksi positiivista palautetta osakseen. Lopulta Mariah uskalsi esiintyä myös oman tanssiryhmänsä esityksissä ilman meikkiä muiden kannustaessa häntä. Ihmiset tietävät vitiligosta nykyään jo melko paljon, mutta moni tuntuu silti edelleen yllättyvän mikäli kohtaa henkilön, jolla kyseinen pigmenttihäiriö on.