Suosikkimeemi onkin keksitty jo lähes 100 vuotta sitten – some sekosi arkistolöydöstä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka ajat muuttuvat, pysyvät monet asiat vuodesta toiseen samanlaisina. Yksi tällaisista on ihmisten epävarmuus omaa ulkoista olemusta kohtaan ja siihen liittyvä huumori. Verkossa levinneen, miltei 100 vuotta vanhan pilakuvan perusteella internetissä suositun meemin voisi väittää olevan vanhempaa perua kuin aikaisemmin on luultu.

Vuoden 1921 Judge-lehdessä julkaistu sarjakuva muistuttaa nimittäin yllättäbän paljon modernia miltä luulet näyttäväsi ja miltä todellisuudessa näytät -meemiä. Kuvan aitous kyseenalaistettiin ensin, mutta se vaikuttaa olevan aito. Kyseinen Judge-lehden numeron huumorisivu löytyy skannattuna Hathi Trust -digikirjastosta.

Miltei 100 vuotta vanha kuva herätti arvatenkin laajamittaista huomiota ja hilpeyttä Twitterissä. Kuva on edelleen hämmästyttävän samaistuttava, sillä ihmiset vaikuttavat painineen jo kameroiden keksimisestä saakka samojen ongelmien kanssa kuin Instagramin aikakaudella.