Bernhardinkoiralla epäiltiin suurta syöpäkasvainta – vatsasta löytyi neljä pehmolelunallea

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maisy-nimisen bernhardinkoiran kunto oli huonontunut, minkä vuoksi perhe oli vienyt sen eläinlääkäriin. Koira oli kuvattu röntgentutkimuksen avulla, jolloin lääkärit olivat huomanneet, että koiralla on hyvin laajalle levinnyt syöpä. Vatsassa oli useita suuria kasvaimia, jotka oli poistettava heti.

Kahdeksanvuotias Maisy oli viety leikkaukseen, jossa koiraa operoinut eläinlääkäri Nick Blackburn oli tehnyt erikoisen löydön vatsasta ollessaan poistamassa pernaa. Hän oli huomannut, että koiran vatsalaukku olikin pullollaan pehmolelueläimiä.

Maisy oli syönyt neljä pehmolelunallea, mikä on melko epätavallista. Koirat päätyvät pureskelemaan ja syömään silloin tällöin leluja, mutta neljän pehmolelunallen nielaiseminen lähes kokonaisina oli kuitenkin jo melkoinen saavutus isokokoiseltakin koiralta. Leikkauksen jälkeen koira parani täydellisesti eikä syövästä ollut tietoakaan.

Koiran omistaja Jane Dickinson oli huomannut, että Maisyn syömät pehmolelut kuuluivat alun perin perheen pienemmille chihuahua-koirille. DIckinson oli BBC-uutisten mukaan pelännyt pahinta, kun koira oli viety leikkaukseen. Nyt Maisy kuitenkin rakastaa elämää ja on kuin olisi saanut nuoruutensa takaisin.