The Prodigy elokuussa Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen elektronisen tanssimusiikin legenda The Prodigy saapuu Weekend Festivaleille elokuussa. Muita Weekend Festivalin tuoreita julkistuksia ovat Brennan Heart, Swanky Tunes, Otto Knows, Marcel Woods, Vicetone ja Zhu.

Tuoreita kotimaisia julkistuksia edustavat kansainväliselle tanssimusiikkikentälle paluuta tekevä JS16, eturivin DJ-huippuihin lukeutuva Rony Rex ja nouseva suomalainen trance-kollektiivi Lumïsade, jossa ovat mukana pitkän linjan tanssimusiikkinimet K-System ja Joonas Hahmo.

Jo aiemmin Weekend Festivalille on julkaistu esimerkiksi supertähdet David Guetta, Martin Garrix, ja Macklemore, yhdysvaltalainen hiphopin kärkiryhmä Migos ja XXXTentacion.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Weekend Festival järjestetään Helsingissä Hietaniemen uimarannalla 17.-19. elokuuta, ja sinne odotetaan yhteensä noin 100.000 festarivierasta. Lisäksi järjestetään Baltic Weekend Festival Viron Pärnussa 16. – 18. elokuuta.

The Prodigy yllätti suomalaiset taannoin Take Me To The Hospital -kappaleellaan, sillä siinä lainattiin suomalaisen Pepe Deluxen Salami Fever -kappaletta. Stara soitti yhtyeen keulahahmolle Liam Howlettille ja kysyi miten suomalaiskappale päätyi mukaan.

– Minä pidän Pepe Deluxesta kovasti ja pidän myös tuosta kappaleesta. Olen pitänyt siitä jo pidemmän aikaa. Otin yhteyttä yhtyeeseen ja kerroin pitäväni kappaleen biitistä. Kun kirjoitimme Take Me To The Hospitalia minä käytin biittiä vain mallina, Liam Howlett kertoi Staralle.

– Sitten jatkoin uusien osuuksien kirjoittamista kappaleeseen, ja tuo biitti pysyi mukana. Lopulta se alkoi tuntua osalta kappaletta. Kun otin Pepe Deluxen biitin lopulta pois, en enää löytänyt mitään yhtä hyvää tilalle. Sitten otin yhteyttä Pepe Deluxeen ja pyysin luvan saada käyttää sitä kappaleessamme. Hän piti kappaleesta ja pääsimme asiasta sopimukseen. Molemmat olivat tyytyväisiä.