Uuden lintulajin kosimistanssi hämmästyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa levinneellä luontovideolla nähdään monista yökerhoistakin tuttu tilanne. Viimeiseen asti laittautunut uros piirittää tanssilattialla naarasta, joka ei vaikuta olevan iholle tunkevasta liehittelijästä järin kiinnostunut.

Videolla nähtävä lintu tunnetaan sen silmiinpistävästä tavasta pullistaa siipensä ympyrän muotoon, jolloin sen siniset rintahöyhenet ja silmät muodostavat hieman emojia muistuttavan kuvion. Kyseessä on on vogelkop-rusettiparatiisilintu.

Vogelkop-rusettiparatiisilinnun on PeerJ-tiedejulkaisun mukaan luultu aikaisemmin olevan samaa lajia kuin tavanomainen rusettiparatiisilintu. Tuore video on kuitenkin osoittanut lintujen kosimistanssin ja ääntelyn eroavan toisistaan niin paljon, että ne on voitu luokitella omiksi lajeikseen.