Tästä syystä lapset eivät väsy – heillä on kestävyysurheilijoiden kunto ja palautuminen

Fitness Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhemmat voivat toisinaan miettiä, että mistä lapsilla riittää energiaa juosta ja leikkiä koko päivän väsymättä. Nyt Ranskassa tehty tutkimus on osoittanut, että lapsilla on erityinen kyky palautua erilaisista suorituksista ja heidän kestävyytensä on poikkeuksellisen hyvä.

Daily Mail -sivusto kertoo Ranskassa Clermont Auvergnen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa tutkittiin 13 lasta, 12 aikuista ja 12 huippu-urheilijaa. Tutkijat vertailivat koehenkilöiden energiatasoja, tapaa tuottaa energiaa ja heidän palautumiskykyään. Kävi ilmi, että noin 10-vuotiaiden poikien kunto oli samaa luokkkaa aikuisten miespuolisten kestävyysurheilijoiden kanssa.

Päätutkija Sébastian Ratel kertoi huomanneensa, että lasten palautumiskyky ja kestävyys olivat samaa luokkaa kuin triathlonistien, pitkän matkan juoksijoiden ja pyöräilijöiden. He palautuivat uskomattoman hyvin suorituksista ja pystyivät suorittamaan fyysisiä harjoitteita pitkään minimaalisella kulutuksella. Tämä selittää hyvin sen, minkä vuoksi keskiverto aikuinen ei pysy 10-vuotiaiden lasten perässä ja väsyy paljon heitä nopeammin.