WWF neuvoo: Näin aiheutat vähemmän muovijätettä vappuna

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa juhlitaan toukokuun vaihteessa vappua, jolloin katukuva täyttyy ylioppilaslakeista, serpentiinistä, ilmapalloista ja kertakäyttöastioista. Nyt jokainen voi kiinnittää huomiota juhlimisesta syntyvän muovijätteen määrään muutamalla yksinkertaisella vinkillä.

Suomen WWF on julkaissut nettisivullaan vinkkilistan, jolle on koottu muovijätettä ehkäiseviä neuvoja vapun juhlijoille. Yksi yksinkertainen keino on suosia kestäviä ja vuodesta toiseen käytettäviä koristeita ja naamiaisasuja. Kertakäyttöinen tuote on kuin kirosana, mikäli sitä ei ole valmistettu biohajoavasta materiaalista.

Serpentiinin on hyvä olla paperista valmistettua, ilmapalloja ei saa päästää luontoon ja piknikille kannattaa ottaa mukaan kestoastiat. Yksi parhaimmista vinkeistä roskattoman vapun viettämiseen on se, että kerää juhlinnan tuoksinnassa myös muilta unohtuneita roskia pussiin. Kannattaa muistaa, että yksi luontoon jätetty muovipullo hajoaa vasta 650 vuoden päästä.