Älä pidä kiirettä suhteen kanssa – nauti rakastumisesta pitkään

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toiseen ihmiseen rakastuminen on nautinnollista, kutkuttavaa, antoisaa ja opettavaista. Uuden ihastuksen kanssa voi olla hankala ottaa malttia mukaan, mutta se kuitenkin kannattaa, mikäli haluaa suhteesta pitkäikäisemmän. Kuten on sanottu, kiirehtimällä ei tule kuin virtsapäisiä lapsia.

Ihmissuhdeasiantuntijat varoittavat ihastuneita pariskuntia, että suhteessa ei kannata kiirehtiä alkuhuumasta huolimatta. Rakastumisesta tulee nauttia, eikä juosta suin päin avioliittoon ilman, että tasainen arki ja suhde jää kokematta kokonaan. Mistä tietää vauhdin olevan hieman liian kova parisuhteen muodostamiseksi?

Mikäli on vastaeronnut, ei uutta suhdetta kannata ryhtyä rakentamaan vanhojen haavojen päälle. Laastarisuhteet kestävät hyvin harvoin, koska ne perustuvat yleensä ainoastaan siihen, että saa lähelle uuden ihmisen sen sijaan, että yrittäisi edes odottaa aitoa rakkautta. Uuden ihastuksen elämää ei kannata ryhtyä seuraamaan suurennuslasilla, eikä hänen tekstiviestejä tai puhelinsoittoja ole järkevää vahdata kieli pitkällä.

Suhde muotoutuu itsestään jos on niin tehdäkseen. Sitä on turha pakottaa etenemään nopeammin kuin on tarve. Uudelle tuttavuudelle ei kannata paljastaa kaikkia heikkouksiaan tai salaisuuksiaan heti. Romanssit ovat elämän suurimpia vuoristoratoja, ja etenkin niiden alussa saatetaan ottaa liikaa riskejä. Ihastuksen luottamusta kannattaa kuitenkin testata pikkuhiljaa, Huffington Post uutisoi.

Seksi on olennainen osa parisuhdetta, mutta mikäli suhteen alkuvaiheessa ihastukset viettävät enemmän aikaa samassa sängyssä kuin omissa pehkuissaan, voi seurustelu olla hieman turhan vakavaa alkuvaiheeseen nähden.

Ihmisten ei kannata myöskään joustaa omista periaatteistaan tai unelmistaan tuoreen ihastuksen vuoksi. Suhteen alussa ei myöskään kannata höpöttää rakkaudesta tai yhteenmuuttamisesta. Asiat loksahtavat myöhemmin paikoilleen ja tällöin rakkaus saa kokonaan uudenlaisen merkityksen. Se on enemmän kuin ohimenevä kuherrusaika.