Kasmir murtuu Vain elämää -jaksossaan – kertoo miten Stara paljasti valeuutiset Haippiringistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen mediahistorian suurimpiin skandaaleihin lukeutuva taannoinen Haippirinki-tapaus on taas esillä, kun Vain elämää -ohjelmassa vietetään perjantaina Kasmirin päivää. Suosikkiartistin uran mustin hetki liittyy juontaja Axl Smithin oikeudenkäyntiin, jossa puitiin Smithin salaa kuvaamia seksivideoita.

Reilu vuosi sitten lukuisat mediat Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat ja Iltalehti mukaan lukien väittivät uutisissaan valheellisesti Kasmirin olleen mukana keskusteluryhmässä, jossa levitettiin laittomasti kuvattuja seksikuvia ja -videoita muille jäsenille. Niin asia ei kuitenkaan todellisuudessa ollut.

– Siihen oli sotkettu meidän bändin Whatsapp-keskustelu. Se oli saatu näyttämään siltä, että Axl olisi kaikki sen kuvaamat videot laittanut sinne. Tosiasia on se, että ainoa video, joka sinne ryhmään on laitettu, on vastoin mun tahtoa Axlin kuvaama video musta, Kasmir kertoo Vain elämää -ohjelmassa.

– Se oli kuin kolari hidastuksella, joka tapahtui silmien edessä. Olin sälekaihtimet kiinni neljän seinän sisällä sen koko kolme viikkoa. Ajattelin, että joka ikinen ihminen, joka edes vilkaisee muhun päin, pitää mua hirviönä, Kasmir sanoo.

Katso video Kasmirin päivästä tästä:

Suomalaismedioiden julkaisemat valeuutiset olivat Kasmirin uralle tuhoisia, sillä niiden myötä sosiaalisessa mediassa syntyi valtaisa someraivo häntä kohtaan. Kasmirin musiikki pantiin monilla radiokanavilla soittokieltoon ja hän sai potkut esimerkiksi suositusta Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta.

Someraivon ollessa kiivaimmillaan verkkolehti Stara pudotti uutispommin, joka paljasti Kasmiria leimanneiden lehtiartikkeleiden olevan täysin perättömiä. Todellisuudessa nimittäin Kasmir oli itse yksi uhreista. Samalla paljastui myös, että tapauksesta aiemmin kirjoittaneet toimittajat eivät olleet vaivautuneet tutustumaan oikeuden asiakirjoihin ja tarkistamaan artikkeleidensa faktoja.

– Stara-lehden päätoimittaja Jocka oli ainoa toimittaja koko Suomessa, joka oli jaksanut oikeasti lukea ne pöytäkirjat läpi, ja se oli sit tehnyt jutun, Kasmir toteaa Vain elämää -ohjelmassa Haippirinki-kohun mullistaneesta käänteestä.

Staran paljastus sai aikaan journalistisen skandaalin, kun selvisi, että lukuisat tunnetut mediat olivat kirjoittaneet perättömyyksiä ja siten aiheuttaneet Kasmirin maineelle ja uralle äärimmäistä haittaa. Vielä paljastuksen jälkeen monet medioista jättivät virheensä päiväkausiksi korjaamatta. Esimerkiksi Helsingin Sanomat ei ole vieläkään julkaissut journalistin ohjeiden mukaista oikaisua, koska Kasmirin haastattelu julkaistiin vain maksumuurin takana.

Lue myös: Case Kasmir: Kun media heitti ensimmäisen kiven

Perättömistä lehtiväitteistä käynnistynyt Haippirinki-skandaali ja koko musiikkiuran joutuminen yllättäen katkolle oli Kasmirille luonnollisesti kova paikka.

– Kaikki, minkä eteen olet tehnyt vuosien työn ja kaikki mistä sä oot ikinä unelmoinut, voidaan viedä sulta pois. Se on aika helvetin herättävä kokemus. Sen jälkeen osaa arvostaa kyl ihan kaikkea ihan eri silmin. Kaikki, jotka kaikesta väärästä tiedosta huolimatta halusivat tukea mua silloin… En unohda sitä koskaan, Kasmir kommentoi äärimmäisen rankkaa kokemustaan.

Kasmirin Vain elämää -jakso perjantaina Nelosella.