Metoo-kohussa ryvettynyt Harvey Weinstein uhkasi vaihtaa Sormusten herra -ohjaajaksi Quentin Tarantinon

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taru sormusten herrasta -kirjan elokuvaversio olisi voinut päätyä ohjaajalle, jonka käsissä fantasiatarina olisi todennäköisesti erottunut tyystin Peter Jacksonin visiosta. Tämä käy ilmi elokuvan kulisseista paljastetusta yllättävästä salaisuudesta.

Jackson työsti Taru sormusten herra -elokuvia alun perin Harvey Weinsteinin Miramax-yhtiölle. Tuoreen Anything You Can Imagine: Peter Jackson and the Making of Middle-earth -kirjan mukaan Weinstein kuitenkin halusi Jacksonin tiivistävän kirjasarjan trilogian sijaan yhdeksi elokuvaksi.

– Harvey sanoi Jacksonille: ”Joko teet sen näin tai et ja saat potkut. Quentin on valmis ohjaamaan sen”, projektia tuottamassa ollut Ken Kamins paljasti.

Toinen vaihtoehto Peter Jacksonin korvaajaksi oli Rakastunut Shakespeare -ohjaaja John Madden. Myöhemmin Weinstein antoi kuitenkin Jacksonille luvan kaupitella Taru sormusten herrasta -projektiaan muille tuotantoyhtiöille. Sen osti lopulta New Line Cinema, jonka suojissa ohjaaja sai vapaammat kädet visionsa toteuttamiseen.