Näin Yhdysvalloissa: Naiselle laastarista ja jääpussista 5 751 dollarin lasku

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen julkinen terveydenhoito on maailman kärkikaartia, mutta sen käyttäjille palvelusta ei koidu juuri minkäänlaisia kustannuksia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa tilanne on aivan toinen, sillä siellä kustannukset veloitetaan asiakkaalta. Lasku voi olla hyvinkin suuri, jos potilaalla ei ole asianmukaisia vakuutuksia.

Nyt erään naisen lasku on kuitenkin mennyt yli ymmärryksen, eikä se liity edes vakuutuksen puuttumiseen, vaan sairaalan huijausyritykseen. Jessica Pell joutui käymään New Jerseyssä sijaitsevassa Hoboken University Medical Center -sairaalassa lokakuussa 2016, kun hän oli menettänyt tajuntansa ja lyönyt päänsä pöytään.

Pell sai sairaalassa haavansa päälle laastarin ja sen päälle jääpussin. Nainen päätti vaihtaa sairaalaa, kun selvisi, ettei hänen vakuutuksensa kattaisi hoitoa kyseisessä sairaalassa. Naisen kuukausien päästä saama lasku oli hoitoon nähden melkoinen, sillä sen loppusumma oli peräti 5.751 dollaria. Vakuutysyhtiön mukaan laskun olisi pitänyt olla noin 129 dollaria.

Tieto sairaalan huijausyrityksestä kantautui toimittajien korviin, ja Vox-lehden toimittaja ryhtyi selvittämään asiaa. Sen huomattuaan sairaala perui nopeasti laskunsa ja hyvitti naiselle hänen jo maksamansa osuuden laskusta.