Daruden Sandstorm voi pian varoittaa todellisista hiekkamyrskyistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Daruden Sandstorm nauttii vielä 19 vuotta julkaisunsa jälkeen valtavasta suosiosta. Pian kappale saattaa jopa varoittaa ihmisiä todellisten hiekkamyrskyjen uhasta.

Chin Stroke Research & Development -yrityksen Project Sandstorm kehittelee järjestelmää, joka varoittaa hyvissä ajoin mahdollisten hiekkamyrskyjen riskistä. Varoitusäänenä toimisi tietenkin Daruden Sandstorm -hitti.

Hälytysjärjestelmä kykenisi vaihtelemaan Sandstorm-kappaleen nopeutta ja äänenvoimakkuutta hiekkamyrskyn voimakkuuden perusteella. Uhan alla olevat tietäisivät kappaleen voimakkuudesta ja nopeudesta, täytyykö heidän varautua pieneen tuulenpuuskaan vai luonnonkatastrofiin.

Chin Stroke Research & Development hakee projektille joukkorahoitusta aloittaakseen kuusikuukautisen pilottiohjelman Gobin aavikolla. 5.000 dollarin tavoitteeseen voi lahjoittaa rahaa projektin GoFundMe-sivulla.