Kolme takuuvarmaa kompastuskiveä parisuhteessa – näin pääset yli tyylikkäästi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokainen parisuhde on ainutlaatuinen, eikä ole olemassa käsikirjaa tai opasta parhaan mahdollisen kumppanuuden saavuttamiseen. Varmaa on kuitenkin se, että jokaisessa parisuhteessa tulee eteen aikoja, jolloin kaikki ei olekaan ruusunpunaista hattaraa ja auvoisaa onnea.

Arki on sekä vaarallinen että rakastettava. Toisaalta on ihanaa elää tietäen, että elämä rullaa tasaisesti eteenpäin samalla kaavalla, mutta varjopuolena rutinoitumiselle on kyllästyminen ja kaavoihin kangistuminen. Pariskuntien keskittyessä vain työhön, syömiseen ja nukkumiseen saattaa kaikki kiva unohtua arjen jalkoihin, PureWow tietää.

Siksipä rakastavaisten kannattaa välillä keksiä päätähuimaavia seikkailuja kierteen katkaisemiseksi. Olipa kyseessä viikonloppuloma Italiassa tai viikon ajan kestävä akvarellikurssi, kannattaa kumppanusten rikkoa kaavoja välillä rohkeasti ja yhdessä. Toisinaan jopa yksi treffi-ilta keskellä viikkoa riittää sykähdyttämään suhdetta tarvittavasti.

Alkuhuuman tasaannuttua pariskuntien seksielämä muuttuu yleensä alun villistä ja vapautuneesta vaakamamboilusta hivenen maltillisempaan suuntaan. Seksiä tai sen merkitystä parisuhteessa ei kannata väheksyä, sillä harva toiminta lisää yhtä paljon kumppanusten yhteenkuuluvuuden tunnetta kuin rakasteleminen.

Toisinaan myös eräänlaiset merkkipaalut ja parisuhteen etapit voivat aiheuttaa stressiä. Olipa kyse yhteenmuuttamisesta, sormusten vaihtamisesta tai vauvan tekemisestä. Asioista on järkevää keskustella avoimesti ja ilman, että painostaisi toista osapuolta. Mikäli aiheesta ei päästä yhteisymmärrykseen, kannataa vierailla vaikkapa parisuhdeterapiassa. Rakkaus voittaa lopulta kuitenkin.