Surffauksen hurja ME-suoritus – mies ratsasti 24-metrisellä aallolla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasilialainen surffari Rodrigo Koxa on tehnyt historiaa. Hän ratsasti laudallaan lähes 25 metrin korkeuteen kohonneella aallolla. 38-vuotias Koxa rikkoi maailmanennätyksen marraskuussa 2017 surffattuaan 80 jalan, eli hieman yli 24-metrisellä aallolla.

Ennätys on kuitenkin vahvistettu vasta nyt Guinnessin ennätysten kirjan toimesta.

Koxa paljasti joutuneensa vuonna 2014 onnettomuuteen, joka miltei vei hänen henkensä. Surffari ei uskaltanut matkustaa kokemuksen jälkeen pitkään aikaan. Lopulta hän kuitenkin onnistui selättämään pelkonsa.

Aikaisempaa korkeimman aallolla surffaamisen ennätystä piteli yhdysvaltalainen Garrett McNamara. Hän ratsasti vuonna 2011 23,7 -metriä korkealla aallolla.