Uudessa Star Wars -elokuvassa kuullaan suomen kieltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Chewbaccaa esittävä koripalloilija Joonas Suotamo ei ole ainoa uuden Solo: A Star Wars Story -elokuvan yhteys Suomeen. Elokuvassa kuullaan nimittäin suomen kieltä peräti kahden sanan verran.

Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saaneessa elokuvassa nähdään kohtaus, jossa Game of Thrones -tähti Emilia Clarken näyttelemä Qi’ra esittelee taistelutaitojaan. Helsingin sanomien mukaan hahmo paljastaa kamppailulajin nimi olevan Teräs Käsi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun mystiseen Teräs Käsi -kamppailulajiin on viitattu Star Wars -universumissa. Monia suomalaisia on huvituttanut jo vuonna 1997 julkaistu taistelupeli Star Wars: Masters of Teräs Käsi.

Ron Howardin ohjaama Solo: A Star Wars Story saa Suomen ensi-iltansa 23. toukokuuta 2018. Han Solon nuoruuteen perehtyvän seikkailun päärooleissa nähdään Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo, Emilia Clarke, Donald Glover ja Woody Harrelson.