Japanilaisjuna lähti asemalta 25 sekuntia liian aikaisin: ”Täysin anteeksiantamatonta”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomalainen junaliikenne on surullisen kuuluisa siitä, että sen aikataulut heittelevät usein. Lähes jokainen junalla matkustanut on istunut joskus junassa, joka on ollut myöhässä tai joutunut pysähtymään raiteilleen kesken matkan.

Japanissa jo alle minuutin pituinen aikataulumuutos junaliikenteessä on kuitenkin häpeällistä. Stara uutisoi aiemmin miten Tsukuba Express joutui esittämään julkiset pahoittelunsa matkustajille, koska yhtiön juna lähti asemalta 20 sekuntia liian aikaisin. Nyt Japanissa toimiva JR West -yritys on joutunut tekemään saman anteeksipyynnön.

Sora News -uutisten mukaan JR Westin juna lähti raiteiltaan 25 sekuntia liian aikaisin, mikä oli yrityksen mukaan täysin anteeksiantamatonta. Yritys on pahoitellut julkisesti aiheuttamaansa häiriötä todella nöyrällä anteeksipyynnöllä: ”Me aiheutimme asiakkaillemme paljon haittaa, mikä on anteeksiantamatonta”.

Liian aikaisen lähdön vuoksi muutama ihminen jäi laiturille eikä ehtinyt astumaan junaan. Seuraava juna olisi ollut päätepysäkillä kuusi minuuttia myöhemmin, mikä voi jo aiheuttaa Japanissa sen, että työntekijä joutuu työpaikallaan tai koulussa puhutteluun ollessaan kuusi minuuttia myöhässä.