Pay-Doh -muovailuvahan tuoksu suojattiin tavaramerkillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet muistavat lapsuudestaan muovailuvahan, erityisesti Play-Doh -merkin tuoksun. Nyt maailman ehkä tunnetuimman muovailuvahan ominaishaju on suojattu tavarmerkillä.

Lelujätti Hasbro ilmoitti Yhdysvaltojen patentti- ja tavaramerkkiviraston suojanneen Play-Doh -muovailuvahan tuoksun tavaramerkillä. Sen myötä muiden muovailuvahavalmistajien tulee olla tarkkoja, ettei heidän tuotteensa haise samalle.

Play-Dohin tuoksua kuvaillaan makean, hieman myskisen vaniljan, kirsikan ja suolaisen vehnätaikinan yhdistelmäksi. Hasbron mukaan tuoksu ja muovailuvahan resepti ovat pysyneet melkolailla samanlaisina vuodesta 1956 lähtien.

Play-Dohin tuoksun tavaramerkki lukeutuu niin kutsuttujen aistimerkkien alle. Fyysisten asioiden sijaan siihen lukueutuvat äänet, tuntemukset ja tuoksut jotka voidaan yhdistää tiettyyn tuotteeseen.