Sipoon herttuan somevideosta jättihitti: ”Valtio määrää aukioloajat”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elisa Viihteen alkuperäissarja Sipoon herttua on saanut historiallisen näyttävän lähdön, kun sen jaksosta peräisin oleva video on saanut jo miljoonia katsojia sosiaalisessa mediassa lukemattomina eri versioina. Sarjan yrittäjä Pasi Kovalainen latelee nimittäin videolla koottuja faktoja suomalaisesta yhteiskunnasta.

– Suomi on maa, jossa valtio määrää kuinka kauan yritykset saavat olla auki. Jos sä palkkaat kaksi työntekijää, niin toinen tulee raskaaksi ja jää vuoden palkalliselle vapaalle. Toinen työntekijä alkaa dokata, eikä sitä voi erottaa, koska se kuuluu liittoon, Pasi Kovalainen latelee televisiohaastattelussa.

Osansa kritiikistä saa luonnollisesti myös yritysten sukupolvenvaihdosten ongelmat.

– Sitten kun sä kuolet vitutukseen siitä, niin perintövero korjaa loput, Kovalainen kiteyttää.

Suomalaista korruptiota komedian keinoin käsittelevä kymmenosainen Sipoon herttua on katsottavissa ainoastaan Elisa Viihteen maksullisessa palvelussa. Sarjan pääroolissa nähdään Kari Hietalahti, ja muissa rooleissa muun muassa Pirjo Heikkilä, Riku Nieminen, Pekka Strang, Mari Perankoski, Taneli Mäkelä ja Ville Myllyrinne.