Etiketti sinkkuvanhempien treffeille: ”Kannattaako puhua lapsista?”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uusperheet koostuvat omista, puolison ja joskus jopa uusista ja yhteisistä lapsista. Nykymaailmassa ei ole niinkään tärkeää se, onko kasvattajana biologinen vanhempi. Tärkeämpää on se, että lapsella on elämässään tärkeitä aikuisia.

Avioerojen yleistyttyä myös perhemallien kirjo on laajentunut. Deittailukulttuuri on nykyisin aktiivista ja nopealla tahdilla etenevää. Treffiviidakossa seikkailee myös sinkkuvanhempia, joiden lapset ovat suurin osa elämää ja arkea. Tällöin puolison on ymmärrettävä vanhemmuutta.

Kannattaako lapsista kuitenkaan keskustella heti ensitapaamisessa?Noin kolmasosa miehistä sanoo, että lapsista puhuminen toimii erinomaisena jäänmurtajana ja saa jutun kulkemaan sujuvammin. Sinkkuvanhempien on kuitenkin usein vaikeampi deittailla, ja etenkin osa vapailla markkinoilla olevista äideistä on lopettanut seuran etsimisen kokonaan.

Sinkkuvanhemmilla on yleensä tarkemmat rutiinit ja aikataulut elämässä, eivätkä he pysty joustamaan yhtä paljon kuin lapsettomat seuranhakijat. Yksi suurimmista peloista liittyy yhteisen ajan puutteeseen ja siihen, koska kumppanukset pääsevät harrastamaan seksiä. Yleinen mielipide on se, että uuteen tuttavuuteen on tutustuttava kunnolla ja varmistettava suhteen kestävyys, ennen kuin häntä esitellään lapsille.

Suurin osa sinkkuvanhemmista on sitä mieltä, että lasten suhteen tulee olla rehellinen. Vapaille vanhemmille on olemassa omia treffipalveluita, joista voi etsiä samankaltaista seuraa elämäänsä. Lapset muuttavat aina suhteen laatua, joten seurustelu toimii parhaiten jos molemmat osapuolet ymmärtävät toisiaan, Femail First raportoi.