Häiritseekö kuumuus untasi? Näin saat viileämmät yöt ja paremmat unet

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ajatuksen tasolla oman rakkaan kainalossa nukkuminen kuulostaa romanttiselta ja ihanalta. Todellisuudessa kuumat kesäyöt luovat haastetta sängyssä tapahtuvalle läheisyydelle, kun kosketuksissa oleva iho aiheuttaa vain suunnatonta hikoilemista.

Uniekspertti Nerina Ramlakhan tietää, että korkeampi lämpötila asettaa haasteita nukkumiselle. Huonosti nukutut yöt vaikuttavat puolestaan terveyteen, parisuhteeseen ja työntekoon. Levolliset yöunet takaavat kehon palautumisen sekä fyysisen ja psyykkisen tasapainon. Ramlakhan on listannut Femail Firstille vinkkejä, joiden avulla voi saavuttaa paremmat yöunet kuumalla ilmalla.

Makuuhuoneen verhot kannattaa pitää päivisin kiinni, jotta aurinko ei pääse porottamaan huoneeseen. Ennen nukkumaanmenoa voi pestä jalat ja ranteet kylmällä vedellä kehon viilentämiseksi. Kesällä ei myöskään ole pakko käyttää paksuja peittoja, sillä usein pelkät lakanat riittävät. Päivisin on huolehdittava riittävästä nesteytyksestä.

Mikäli kumppani saa nukutuksi, ei hänen unta kannata häiritä omalla valvomisellaan. Unettomuus saattaa aiheuttaa ärtymystä, mutta tällöin on hyvä muistutella itseään positiivisista ajatuksista sovun säilyttämiseksi. Makuuhuoneeseen voi panna tuulettimen ja lakanat sekä yöpuku voi olla pakastimessa ennen yötä.