Mies ampui UAV-lennokkia – epäili sen vakoilevan tytärtään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kauko-ohjattavien koptereiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Kaikki eivät kuitenkaan ole mielissään esimerkiksi kotinsa yläpuolella lentelevistä UAV-lennokeista. Yksi koptereita vihaavista on floridalainen Wilmer Yanes.

Rakennusalan yrittäjä, 39-vuotias Wilmer Yanes, oli huomannut kameralla varustetun radio-ohjattavan helikopterin lentäneen hänen asuntonsa yläpuolella. Yanes yritti viittoa kopterille poistumiskäskyä. Lopulta mies haki kodistaan yhdeksän millimetrisen käsiaseen ja yritti ampua lennokin alas.

Poliiseille soittanut Yanes kertoi, että oli ampunut lennokkia kohti yhteensä seitsemän laukausta, mutta yksikään niistä ei osunut kauko-ohjattavaan. Hän ajatteli, että joku psykopaatti yritti tirkistellä hänen 16-vuotiasta tytärtään. Hän kertoi poliiseille, että on hieman suojelevainen lastaan kohtaan.

Wilmer Yanes kertoi poliiseille kopterin loukanneen hänen yksityisyyttään. Miehellä oli lupa aseeseen. Vaikka kopterin ampuminen on laitonta, ei häntä voitu pidättää silminnäkijöiden puuttuessa. Lennokkia lensi naapuri, joka ei ollut tietoinen ampumisesta. Kopterin omistaja ei myöntänyt Yanesin kodin yläpuolella lentämistä, The Smoking Gun uutisoi.