Orgasmien saaminen hankalaa? Tarkasta heti nämä asiat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Orgasmit ovat parhaimmillaan koko kehon valtaavia hyvinvointipurkauksia, joiden vaikutuksista kannattaa nauttia mahdollisimman usein. Noin 75 prosenttia naisista saa orgasmin ainoastaan klitorikseen kohdistuvan stimulaation avulla.

Orgasmien saavuttaminen ei ole aina helppoa. Esimerkiksi ehkäisypillerit voivat vaikuttaa kiihottumisen kliimaksin purkautumiseen, koska ne muokkaavat kehon estrogeenituotantoa. Myös ahdistus, huono itsetunto, masennuslääjkeet ja yleinen orgasmeihin liittyvä tietämättömyys voivat vaikeuttaa laukeamista. Naisten kannattaa tehdä tutkimusretkiä sukupuolielimeensä ja hyväillä itseään omatoimisesti omat nautinnon lähteet löytääkseen.

Lääkäri Prudence Hall muistuttaa Popsugarin lukijoille, että orgasmeista voi saada voimakkaampia ja parempia muutamalla vinkillä. Usein pelkkä asennonvaihdos voi riittää, mutta tärkeintä on löytää itselleen ja kumppanilleen sopivin tyyli aina esileikeistä loppuvavahteluun saakka.

Hall muistuttaa, että ihmisten kannattaa tarkastaa oma terveys ja verenkuva säännöllisesti, sillä yleinen hyvinvointi heijastuu usein myös seksielämään ja orgasmeihin. Vaginan aluetta voi myös treenata supistusliikkeillä tai geishakuulilla. Genitaalialueelle kannattaa hieroa nautintoa lisääviä liukastusaineita, kuten lämmittävää öljyä tai kannabisliukastetta. Orgasmien kannalta on myös tärkeää lisätä yleistä kehon oksitosiinimäärää usein suutelemalla ja halailemalla.