Tässä ovat Suomen Diili-ohjelman kilpailijat – mukana tunnettu festarijärjestäjä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun Diili-realitysarjan suomalainen versio tekee syyskuussa paluun MTV3-kanavalla. Uudella kaudella Hjallis Harkimo hakee kansainvälisiä eSports-tapahtumia järjestävään yritykseensä markkinointijohtajaa, jonka paikasta 12 valikoitua ehdokasta kilpailee.

Esports on maailman nopeimmin kasvava urheilubisneksen ala ja se vakiinnuttaa asemaansa perinteisten urheilulajien rinnalla. Nyt 12 ehdokasta pääsevät näyttämään taitonsa mitä moninaisimmissa tehtävissä ja osallistuvat elämänsä vaativimpaan työhaastatteluun. Hjalliksen neuvonantajina toimivat Joel Harkimo ja Riia Martinoja.

Tulevalla tuotantokaudella kilpailijoiden joukossa ei ole varsinaisia julkkiksia, mutta usein ohjelma on tehnyt kilpailijoista sellaisia. Muun muassa Sampo Kaulanen ja Juhana Helmenkalastaja tulivat alunperin tunnetuksi juuri Diili-ohjelman Suomen versiosta.

Tommi Mäki, Kuva: MTV3

Tällä kertaa kilpailijana on kuitenkin viihdealalla hyvin tunnettu vaasalainen Tommi Mäki, joka on järjestänyt jo vuosien ajan festivaaleja ympäri Suomea. Hän on mukana järjestämässä muun muassa Solar Sound Festival, Polar Sound Festival, Vaasa Festival ja Aura Fest -tapahtumia.

Kaikki Diili-kilpailijat

Janne Hintsala, 30, Järvenpää

Janne on koulutukseltaan kansainvälisen kaupan tradenomi ja työskentelee tällä hetkellä pankin kampanjasuunnittelijana. Markkinointi ja myynti ovat Jannen intohimoja. Diiliin Janne lähtee voittamaan, sillä esports-ala kiinnostaa suunnattomasti sen valtavan kasvupotentiaalin vuoksi. Mainiolla sopeutumiskyvyllään sekä vuorovaikutustaidoillaan hän uskoo vakuuttavansa sekä Hjalliksen että kanssakilpailijansa sopivuudestaan markkinointijohtajan työhön. Yrittäjäperheessä kasvaneena Janne on tottunut ahkeraan ja periksi antamattomaan elämäntapaan.

Kalle Ström, 42, Helsinki

Kalle työskentelee kansainvälisessä hotelliketjussa Head of BTA sales & 3rd parties -tittelillä. Työssään Kalle vastaa hotelliketjun liikematkustukseen liittyvistä kumppanuuksista ja niiden yhteistyökuvioista sekä muutaman suurimman yritysasiakkaan portfolioista. Ammatillisina vahvuuksinaan Kalle mainitsee neuvottelutaidot, esiintymiskyvyn, verkostojen luomisen ja idearikkauden. Kalle näkee esportsin valtavan kasvupotentiaalin ja hänellä on runsaasti ajatuksia, joiden avulla laji nostettaisiin myös Suomessa olympiatasoiseksi urheiluksi.

Olli-Pekka Villa, 30, Lahti

Asiakkuusjohtajana työskentelevän Olli-Pekan työnkuvaan kuuluvat asiakkuuksista vastaaminen, myynnin johtaminen sekä johtoryhmätyöskentely firmassa, jonka pienomistajana hän toimii. Olli-Pekan ammatilliset vahvuudet ovat asiakaskentän hallinta, asiakkuuksien rakentaminen, palvelukonseptointi sekä prosessien kehittäminen. Toistaiseksi suurimpana ammatillisena saavutuksenaan hän pitää yrityksensä kasvattamista nollasta menestyneeksi PK-yritykseksi. Olli-Pekka on harrastanut esports-pelejä aktiivisesti vuodesta 2001 ja pitää vankkaa harrastuneisuuttaan yhtenä menestystekijänä Diilissä.

Theo Manninen, 32, Helsinki

Yrittäjänä toimiva Theo on opiskellut kauppatieteitä Kiovassa, Ukrainassa ja Lontoon arvostetussa Regents Universityssa. Ulkomailla vietetyt vuodet ovat opettaneet tälle maailmankansalaiselle sopeutumiskykyä, verkostoitumisen taitoja sekä kansainvälisen markkinoinnin hallintaa. Lisäksi työkokemus rahoitusalalta ja erilaisten kansainvälisten start up-yritysten konsultoiminen ovat rikastuttaneet hänen liike-elämän tuntemusta. Esports-maailma on tullut Theolle tutuksi jo nuorena, jolloin hän kavereineen pelasi Ukrainan internet- kahviloissa pelejä Starcraftista Counter-Strikeen. Manninen kuului tuolloin CS-klaaniin ja oli lajissaan Ukrainan parhaimmistoa.

Tomi Rinne, 24, Tampere

Tomi on esports-organisaation perustaja ja tietotekniikan insinööriopiskelija. Ammatillisina vahvuuksinaan hän pitää esports-alan tuntemusta niin harrastelija- kuin ammattitasolla, digitaalisen markkinoinnin taitojaan sekä mielipidevaikuttamistaan. Entisenä kilpapelaajana hän tuntee alan ihmiset ja verkostot, joista uskoo olevan hyötyä markkinointijohtajan työssä. Nykyisin Tomi manageroi perustamaansa Team Gigantti -joukkuetta, jonka viimeisin saavutus on Overwatch-pelin Euroopan mestaruus. Managerin työnsä lisäksi hän selostaa esports-videopelejä, toimii videopeleissä tuomarina sekä konsultoi erinäisiä LAN- ja videopelitapahtumia. Tomi viettää esports-peleihin liittyvissä merkeissä noin 12 tuntia päivässä.

Tommi Mäki, 26, Vaasa

Syntyjään Tommi on Ilmajoen Koskenkorvan kylästä. Bisneksen tekemisen Tommi aloitti jo lukioikäisenä, jolloin oli luomassa Suomeen mopoautokulttuuria tuomalla maahan ja myymällä jopa 400 mopoautoa lukion ohessa. Hän oli yksi ensimmäisiä mopoautojen maahantuojia ja tuotteen brändääjiä luoden myös varaosamarkkinoita Suomeen jo kymmenen vuotta sitten. Tällä hetkellä tämä kansainvälisen kaupan tradenomi työskentelee toimitusjohtajana, yrittäjänä sekä myynti-ja markkinointipäällikkönä. Lisäksi hän toimii Vaasassa kaupunginvaltuutettuna ja mm. pesäpallon miesten Superpesisjoukkueen varapuheenjohtajana.

Anina Luoma, 40, Forssa

Aluemyyntipäällikkö Anina on kouluttautunut sekä kasvatustieteiden maisteriksi, opettajaksi että valmistunut kauppatieteiden opinnoista Ruotsista. Ammatillisina vahvuuksinaan hän pitää organisointikykyä, hyviä sosiaalisia taitoja sekä elämänkokemustaan. Anina ihailee vahvoja uranaisia, jotka uskaltavat sanoa asiat suoraan ja kulkevat rohkeasti kohti omia unelmiaan. Esportsiin Anina haluaa tuoda uutta näkökulmaa lajin ulkopuolelta. Omassa työssään hän on nähnyt, miten esimerkiksi oppimista on pelillistetty ja kuinka tämä on tuottanut hyviä tuloksia. Anina näkee esportsin mahdollisuudet tulevaisuudessa monellakin elämän eri osa-alueella ja hän haluaa olla kehittämässä alaa sen kärkijoukoissa.

Helena Kastikainen, 27, Helsinki

Helena työskentelee yrittäjänä sisällöntuotantoon ja digimarkkinointiin erikoistuneessa toimistossaan sekä toimii kansainvälisen suoramyynti- ja verkostomarkkinointitiimin johtajana. Helenan vahvuuksia ovat myynninosaaminen, johtamis- ja kommunikaatiotaidot sekä suurten kokonaisuuksien hahmottaminen. Kiltistä ulkokuorestaan huolimatta Helena osaa myös kapinoida ja haastaa itseään kokeneempia bisneskumppaneita. Nöyrän oppimisasenteen lisäksi hänellä riittää virtaa ja nälkää kohti uusia ammatillisia haasteita. Helena pitää itseään ehdottomasti ”hands on”-ihmisenä, joka mieluummin käy uutterasti työhön kuin tuhlaa aikaansa koulunpenkillä. Tämä asenne on vienyt Helenan aina ison tavaratalon johtajaksi asti.

Melissa Heininen, 27, Porvoo

Diiliin Melissa lentää suoraan Tsekeistä, missä hän on ollut opiskelijavaihdossa kevään 2018 ajan. Melissa opiskelee kulttuurituotantoa Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa, sillä teatteri ja taide ovat hänen sydäntään lähellä. Melissa on kouluttautunut myös elokuvanäyttelijäksi, mistä voi olla yllättävää hyötyä myös bisneselämässä. Nuoresta iästään huolimatta työkokemusta on kertynyt Vaasan kaupunginteatterin tuotantokoordinaattorin pestistä sekä tuottajan ja toimittajan töistä. Vapaa-aikanaan Melissa harrastaa kirjoittamista ja improvisaatioryhmänsä kanssa harjoittelua. Melissa kuvailee itseään aidoksi, tunneälykkääksi ja hullun rohkeaksi.

Miisa Nuorgam, 26, Tampere

Saamelaiset sukujuuret omaava Miisa on sosiaalisen median vastaava ja tapahtumatuotannon assistentti. Tämän sosiaalisen median ja kulttuurialan moniosaajan ammatillisia vahvuuksia ovat organisointikyky, visuaalisuus, myyntitaito, asenne ja suorasanaisuus. Esports on ollut Miisan intohimo jo useita vuosia ja hän toimiikin aktiivisesti Suomen Elektronisen Urheilun Liiton hallituksessa. Esportsia Miisa seuraa tiiviisti ja sen lisäksi toimii turnaus- ja tapahtumajärjestäjänä sekä tuomarina. Hän myös kouluttaa uusia tuomareita ja vierailee eri tapahtumissa ja kouluissa keskustelemassa nuoriso- ja vähemmistöpelaamisesta.

Sonja Kuula, 36, Laukaa

Sonjan yritys on erikoistunut asiakashankintaan ja myynninedistämiseen. Sonja rakastaa haasteita, on kunnianhimoinen kaikessa mihin ryhtyy ja hyvällä tavalla hullu persoona. Hän on valmis paiskimaan rutkasti töitä saavuttaakseen päämääränsä. Markkinoinnin parissa hän on työskennellyt viimeiset kahdeksan vuotta. Sonjalla on neljä lasta ja hän haluaa osoittaa, että myös suurperheen äiti pystyy menestymään. Sonja rakastaa kaikkea luksusta ja pitää itsestään huolta säännöllisellä kuntosalitreenillä sekä joogaamalla. Ammatillisina vahvuuksinaan Sonja pitää päämäärätietoisuutta ja tiimityöskentelytaitoja.

Viivi Autio, 31, Sirkka

Viivin firma on keskittynyt elämyspalveluihin ja ahkerana työmyyränä hän toimii yrityksessään niin toimitusjohtajana kuin lumimiehenä. Alunperin koko yritys sai alkunsa Viivin hullusta päähänpistosta ja nykyisin live-virtuaalimaailmaa hyödyntävä menestyvä elämyspuisto luo ikimuistoisia, uniikkeja kokemuksia ihmisille ympäri maailmaa. Viivin yritys yhdistää tietotekniikan ja teknologian live-pelaamiseen, missä hyödynnetään paljon samoja elementtejä kuin esports-maailmassa. Ammatillisina vahvuuksinaan Viivi pitää luovuutta, tehokkuutta, sisua ja improvisointikykyä. Alkujaan Etelä-Suomesta kotoisin olevan Viivin sydäntä lähellä ovat luonto ja halu saada ihmiset viihtymään. Hänen mielestä haasteet ovat paras tapa kehittyä ja niitä hän odottaa myös Diilissä.