Adidas tekee uutuuskengät merestä kerätystä muovijätteestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman meristä valtavin määrin löytyvä ja ekosysteemiä häiritsevä muovijäte on yksi aikamme ympäristöongelmista. Monet yritykset ovat pyrkineet tekemään tuotannostaan ympäristöystävällisempää käyttämällä muovijätettä raaka-aineenaan.

Adidaksen ja Parley for the Oceans -järjestön yhteistyönä syntyneiden Deerupt Parley -juoksukenkien materiaalina on käytetty kierrätettyä muovijätettä. Raaka-aineena toimiva jäte, kuten muovipullot, on kerätty meristä ja rannoilta.

Uutuuslenkkarit näyttävät päällisin puolin samalta kuin Adidaksen aikaisemmat Parley-juoksukenkämallit. Niiden väritys on kuitenkin meriteemaan sopivasti sinertävä.

Kyseesä ei ole ensimmäinen kerta, kun Adidas käyttää mereen heitettyä jätettä materiaalinaan. Myös kaksi vuotta sitten julkaistuissa Ultra Boost Uncaged x Parley -kengissä käytettiin kierrätysmuovia.