Poliisilta vakava varoitus koululaisille: ”Ei-toivottavaa tuttavuutta alaikäisten kanssa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä viikonloppuna tuhannet koululaiset ympäri maata juhlivat kesäloman alkamista. Perinteisesti koulujen loppumista on juhlittu päihteiden merkeissä. Poliisin mukaan viikonloppu on edelleen yksi vuoden vilkkaimmista.

– Poliisilla on viikonloppuna päättäjäisjuhlintaan liittyvien tehtävien lisäksi runsaasti muitakin hälytystehtäviä hoidettavanaan. Suosittuja kokoontumispaikkoja ovat perinteisesti koulujen ja päiväkotien pihat ja yleiset puistoalueet, Itä-Uusimaan poliisilaitos muistuttaa.

– Kun suuri joukko nuoria kokoontuu yhteen paikkaan juhlimaan, sinne tulee usein myös sivullisia päihtyneitä täysi-ikäisiä ihmisiä seuraamaan nuorten juhlimista ja tekemään myös ei-toivottavaa tuttavuutta alaikäisten kanssa.

Poliisi korostaa, että päihtyneellä on aina suurempi riski joutua rikoksen tai onnettomuuden uhriksi. Poliisi suosittelee, että nuoret jättäisivät päättäjäisiltana mopot ja skootterit kotiin, etteivät ne joutuisi ilkivallan kohteeksi tai houkuttelisi ajamaan päihtyneenä.