Roseanne-skandaali paisuu – hittisarja jatkuu ilman päätähteä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtava joukko suomalaisia kokoontui takavuosina televisioruutujen ääreen katsomaan Roseanne-televisiosarjaa, joka sai valtaisan suosion ympäri maailmaa. Kerroimme taannoin Roseannen perheen tekevän paluun, ja hittisarja nähtiin maaliskuussa televisioruuduissa ensikerran vuosikymmeniin alkuperäisten tähtien kanssa. Nyt sarja loppui kuitenkin skandaaliin.

ABC-televisiohtiö ilmoitti hyllyttävänsä koko ohjelmasarjan sen päätähti Roseanne Barrin sosiaalisessa mediassa esittämien rasististen kommenttien vuoksi. Hän syytti viestistä lääkitystään, johon lääkeyhtiö ilmoitti, ettei sen tuote aiheuta rasismia.

Nyt skandaali on saanut uuden käänteen, kun TMZ raportoi suunnitelmista, joiden mukaan hittisarjalle suunniteltaisiin jatkoa ilman päätähti Roseannea. Viihdejulkaisun mukaan ABC selvittää parhaillaan mahdollisuutta jatkaa sarjaa Sara Gilbertin esittämän Darlene-roolihahmon ympärillä. Ainakin osa sarjan muista tähdistä on hyväksynyt suunnitelman.

Alunperin Roseanne-sitcomia esitettiin lokakuusta 1988 toukokuuhun 1997. Sarjassa seurattiin amerikkalaisen keskiluokkaisen Connersin perheen edesottamuksia, ja päätähtenä nähtiin Roseanne Barr. Roseanne oli Yhdysvaltojen katsotuin televisiosarja vuosina 1989-1990, ja se pysyi katselluimpien joukossa koko yhdeksän kauden uransa ajan.