Tulivuorenpurkauksen erikoinen seuraus – taivaalta sataa hiusmaista vulkaanista lasia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Havaijin Kilauean tulivuoren purkautuminen on jo viikkojen ajan aiheuttanut ongelmia paikallisille asukkaille ja turisteille. Nyt saarella on ihmetelty purkauksen aiheuttamaan tuoreinta erikoista luonnonilmiötä.

Purkauksen seurauksena taivaalta on satanut vulkaanista lasia hiuksia tai karvoja muistuttavassa muodossa. Ilmiötä kutsutaan nimellä Pelen hiukset, joka viittaa havaijilaisen mytologian tulen jumalaan.

Viranomaiset ovat kehottaneet paikallisia välttämään Pelen hiusten koskemista paljain käsin, sillä ne voivat aiheuttaa ihon ja silmien ärtymistä. Autoilijoita puolestaan varoitetaan käyttämästä tuulilasinpyyhkijöitä, mikäli sitä on tippunut heidän autonsa päälle. Aine saattaa nimittäin naarmuttaa lasia.