Teini treenasi liikaa – sairastui hengenvaarallisesti

Fitness Ohhoh! · Tim Isokivi

Liiallinen kuntoilu voi olla hengenvaarallista. Yhdysvaltojen Texasissa asuvan nuoren on paljastettu saaneen vaarallisen sairauden liian intensiivisen treenaamisen takia. 17-vuotias Jared Shamburger kertoi tunteneensa lihaksensa erittäin kipeiksi 90-minuuttisen painonnostosession jälkeen.

Kun kipu ja paikkojen turvonneisuus ei lakannut, päätti Jaredin äiti Judy selvittää mistä oli kysymys. Oireet viittasivat rabdomyoloosi-nimiseen sairauteen.

Lääkäri todisti epäilyksen osuneen oikeaan. Sairaudessa lihaksessa ilmenee äkillinen vaurio, joka voi johtaa vakavaan munuaisvaurioon ja jopa kuolemaan. Se voi syntyä onnettomuuksien, tulehdusten tai esimerkiksi lämpöhalvauksen seurauksena.

Viideksi vuorokaudeksi sairaalaan joutunut Jared on ABC13-uutissivuston mukaan sittemmin toipunut vaivasta. Hän aikoo palata salille niin pian kuin se vain on mahdollista.