Ohhoh! Kalmari yritti lisääntyä naisen kielen kanssa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Korealainen 63-vuotias nainen oli nauttinut ateriaksi esivalmisteltua kalmaria, kun hän yhtäkkiä tunsi viiltävää kipua suussaan. Hän sylkäisi ruoan ulos, mutta tunsi edelleen suuontelon pistävästä tunteesta. Lääkärit tutkivat asiaa tarkemmin.

Journal of Parasitology on julkaissut raportin, jonka mukaan kalmaria syöneen naisen kieleen, poskiin, ikeniin ja limakalvoihin oli kiinnittynyt kaksitoista pientä valkoista pikkuorganismia muistuttavaa otusta. Eliöt osoittautuivat kalmarin spermatoforeiksi, eli koiraan paketoimiksi siittiösoluja kuljettaviksi koteloiksi.

Kalmarikoiraat paketoivat spermansa jähmeän massan sisään ennen naaraalle luovuttamista. Naaraskalmarin sukuaukon sijaan kalmari yritti sujauttaa siittiökotelonsa korealaisen naisen suuhun. Siittiöpussit onnistuttiin poistamaan naisen suusta.