Star Wars -tähti jätti sosiaalisen median – syynä vakava häirintä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa näytellyt Kelly Marie Tran on saanut tarpeekseen somehäiriköinnistä. Tähti on poistanut kaiken sisällön Instagram-tililtään.

Star Wars -hahmoa esittäneen Tranin kerrotaan joutuneen kuukausien ajan rasistisen ja seksistisen häiriköinnin kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Internet-trollien kohteeksi päätyi myös näyttelijän esittämästä Rose Ticosta kirjoitettu artikkeli Star Wars -aiheisella Wookiepedia-sivustolla.

– Peloissani, mutta teen sen silti, Tranin tyhjän Instagram-tilin esittelytekstissä lukee nykyään.

The Last Jedi -elokuvan ohjaaja Rian Johnson on sittemmin viitannut tapaukseen Twitterissä. Johnsonin mukaan Star Wars -fanien keskuuteen mahtuu mätiä omenoita, mutta suurin osa hänen tapaamistaan faneista on toista maata.

Kelly Marie Tran on ensimmäinen merittävää roolia Star Wars -elokuvassa esittänyt aasialaistaustainen näyttelijä. Tähti on ollut mukana myös muun muassa XOXO-elokuvassa ja televisiosarjassa Sorry for Your Loss.