Tutkijat huolissaan seksiroboteista – voi vieraannuttaa ihmisen oikeista ihmissuhteista

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ultrarealististen seksinukkejen osuuden uskotaan seksilelumarkkinoilla nousevan tulevina vuosina räjähdysmäisesti kun seksirobottitehtaat alkavat saamaan uusimpia tuotoksiaan ihmisten käsien ulottuville. Tutkijoiden mukaan seksin harrastaminen robotin kanssa ei kuitenkaan ole terveellistä.

Cosmopolitan-sivuston mukaan tutkijat ovat huolissaan siitä mitä realistisen näköiset seksirobotit tulevat tekemään ihmisten hyvinvoinnille ja oikeille ihmissuhteille. Tutkijoiden mukaan läheisyyttä ja kumppanuutta ei voida korvata robotilla, minkä vuoksi suhde seksirobotin kanssa voi vieraannuttaa ihmisen entisestään oikeista ihmissuhteista.

Tutkijat pitävät myös kyseenalaisena sitä, että seksirobotteja valmistavat tehtaat markkinoivat tuotteitaan jo nyt ihmisten hyvinvointia parantavina ja raiskaustilastoja laskevina tuotteina. Todellisuudessa seksirobottien ja ihmisten välisistä suhteista ei ole vielä tutkittua tietoa, minkä vuoksi seksirobottien vaikutusta ihmisiin ei voida vielä tietää.